Сделать домашней|Добавить в избранное
 

Кафедра хімії
Миколаївського національного університету
ім.В.О.Сухомлинського

 
» Материалы за 2014 год
Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

Выпускной 2014

Автор: Екатерина от 13-07-2014, 20:35
26 июня 2014 года состоялась торжественная церемония вручения дипломов образовательно-квалификационного уровня специалист и магистр. Этот день стал особенным в жизни каждого выпускника Николаевского национального университета имени В.А. Сухомлинского.
Выпускной 2014

Выпускной 2014

Дипломы вручали и поздравляли выпускников с окончанием учёбы : Черно В.С., Наконечный И.В., Вычалковская Н.В.
Для выпускников выступали: Волощук Юлия, Кирсанов Дмитрий, Костюков Юрий, Курчинская Юлия, Телица Илона, Тхир Мария.
Желаем 5 и 7 курсам найти достойную работу и стать на дорожку счастливой жизни!

Концерт _ видео
Выпускники 2014 _ видео
Фото

Корисна їжа

Автор: Екатерина от 1-06-2014, 21:52
Для поліпшенні пам'яті вчені рекомендують:
1. Моркву, що полегшує заучуванню напам'ять, стимулює обмін речовин у мозку. Перед зубрінням варто з'їдати тарілку тертої моркви.
2. Ананас – улюблений фрукт театральних і музичних зірок. Щоб утримати в пам'яті велику частину тексту чи музики, потрібно багато вітаміну С, що міститься в шипшині, петрушці, лимонах, ананасах, смородині. Досить випити на день склянку ананасового соку. До того ж ці продукти малокалорійні.
З. Авокадо – джерело енергії для короткочасної пам'яті. Діє завдяки високому вмісту жирних кислот. Добова доза - половина плоду.

Для кращої концентрації уваги корисні:
1. Креветки - делікатес, що постачає головний мозок важливими жирними кислотами не дають послабитись увазі. Добова доза - 100 грамів. солити креветки слід тільки після їх кулінарної обробки.
2. Цибуля ріпчаста, яка допомагає при розумовій і психічній перевтомі, сприяє розрідженню крові й поліпшує постачання мозку киснем. Уживати як мінімум половину цибулини.
3. Горіхи потрібні при розумовому «марафоні» (доповіді, конференції, симпозіумі, концерті) чи тривалій поїздці за кермом. Горіхи зміцнюють нервову систему стимулюють діяльність мозку.

Для творчого «осяяння» доцільно щодня вживати:
1. Інжир, що містить речовину, яка за своїм хімічним складом близька до аспірину, та ефірну олію, що розріджує кров, краще постачає мозок киснем, що дуже важливо длялюдей творчої професії.
2. Кмин, ефірні олії якого стимулюють усю нервову систему. Хто потребує поліпшені творчої активності мозку, повинен пити кминний чай з розрахунку дві чайні ложки подрібненого насіння на склянку окропу.

Творчу активність мозку поліпшують:
1. Капуста, яка знімає нервозність, знижує активність щитовидної залози. Для зняття напруги варто їсти салат із капусти.
2. Лимон освіжає мислення, полегшує сприйняття інформації завдяки великому вмістові вітаміну С. Перед складним заняттям корисно випити склянку лимонного соку.
3. Чорниці поліпшують кровопостачання мозку. Найкращий ефект дають свіжі ягоди.
Творчу активність головного мозку підвищує також сік деревоподібного алое, березовий сік, кава із жолудів, чай із центурії, настій радіоли, маточне молочко, бруньки сосни, ягоди колючого терену.

Валеологія

З днем хіміка!

Автор: Екатерина от 25-05-2014, 23:35
Де́нь хі́міка — професійне свято працівників хімічної та нафтохімічної промисловостей України. Відзначається в Україні, Білорусі, Росії щорічно в останню неділю травня.

З днем хіміка!

Конференція 16.05.14

Автор: Екатерина от 19-05-2014, 19:24
16 травня 2014 року на біологічному факультеті проходила конференція, де студенти різних курсів мали змогу поділитися цікавою для них темою (за біологічним напрямком) із гостями конференції та викладачами.

Фото

Конференція 16.05.14

Тренінг "Робота в ДОТ, як засіб формування успішного педагога"

Автор: Екатерина от 19-05-2014, 19:10
15 травня 2014 р. до біологічного факультету завітала старший вихователь КПММР “ПДВОВ Дельфін” Марина Андріївна Саначина, яка для всіх бажаючих біологів провела тренінг "Робота в ДОТ, як засіб формування успішного педагога". Студенти з її допомогою дізналися багато нового (в області педагогіки), мали змогу розкрити та показати себе. Всі залишились задоволені тренінгом.

Фото
Відео

Тренінг  "Робота в ДОТ, як засіб формування успішного педагога"

V Всеукраїнська науково-практична конференція

Автор: Екатерина от 19-05-2014, 18:56
V Всеукраїнська науково-практична конференція "Наука. Студентство. Сучасність" , що проходила в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського 15-16 травня 2014 р.

Урочисте відкриття конференції розпочалося з вітального слова доктора педагогічних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського Ситченка Анатолія Люціановича.
До складу президії під час пленарного засідання ввійшли: проректор з науково-педагогічної роботи МНУ імені В.О.Сухомлинського Анатолій Люціанович Ситченко, голова студентської ради університету Ірина Ставніченко, голова СНТТ Світлана Авраменко, голова профкому факультету філології та журналістики Олена Щербак.
У ході пленарного засідання були заслухані доповіді, що торкалися проблем мовознавства, літературознавства, педагогіки, політології, психології, фізики, економіки, біології і т.д.

На конференції виступала студентка 430 групи біологічного факультету Погасій Аліна з темою докладу "Деревні листяні інтродуценти парків та скверів Миколаєва" (наук. керівник - к.б.н., доцент Корольова О.В.).

V Всеукраїнська науково-практична конференція

Науково-практичний семінар

Автор: Екатерина от 19-05-2014, 18:45
Науково-практичний семінар «Сучасні морфо-функціональні дослідження в різноманітних галузях біології та медицини»
13 травня 2014 р.
Науково-практичний семінар

Відповідальні:
Чеботар Л. Д., Димо В. М.
Науково-практичний семінар

Для студентів 230 групи

Фото

Актуальні проблеми ботаніки та фізіології рослин

Автор: Екатерина от 19-05-2014, 18:40
Актуальні проблеми ботаніки та фізіології рослин
13 травня 2014 р.
Актуальні проблеми ботаніки та фізіології рослин

Відповідальні: Корольова О. В., Комісар О. С.
Актуальні проблеми ботаніки та фізіології рослин

Для студентів:
210/220 групи
310/320 групи
330 групи
430 групи

Фото

Floaters

Автор: GLaDos от 4-05-2014, 21:41
Floaters
— Потому что они могут быть всё-таки слегка видимы для изощрённого зрения. Чуть-чуть, едва приметно… так, что-то вроде стеклистых червячков, плавающих в воздухе. Я давно их замечал над тобою. Да ты, вероятно, и сам их видел не раз, только не знал — кто они?
Леонид Соловьёв «Очарованный принц»


Деструкция стекловидного тела (ДСТ) — помутнение волокон стекловидного тела глаза, наблюдаемые человеком в виде нитей, «мотков шерсти», точечных, зернистых, порошковидных, узелковых или игольчатых включений, которые плавают вслед за движением глаз то в одну, то в другую сторону. Данное явление называют «плавающими помутнениями» (англ. floaters), «летающими мушками», «гусеницами», и даже «бактериями». Все эти «объекты», как правило, лучше всего видны на светлом фоне и при хорошем освещении.

Чтоб узнать больше, жмите на "Подробнее"