Сделать домашней|Добавить в избранное
 

Біологічний факультет
Миколаївського національного університету
ім.В.О.Сухомлинського

 
» Материалы за Март 2018 года
Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти

Автор: chemist2016 от 29-03-2018, 20:19
21 березня 2018 року на біологічному факультеті в рамках фестивалю STEM-освіти були проведені дослідження з визначення кількості нітратів у овочах. Дослідження проводили учні Миколаївської ЗОШ №7 разом зі своїми вчителями та викладачами факультету.
Після виконання досліджень учням змістовно і цікаво розповіли про історію факультету, його здобутки. Також детально познайомили із спеціальностями, за якими навчаються студенти, розповіли про переваги і перспективи, які відкриваються перед спеціалістами, які закінчують біологічний факультет. Провели по лабораторіях, познайомили їх з матеріально-технічною базою, розповіли про наукові дослідження, які проводяться на кафедрах. Також діти відвідали анатомічний музей біологічного факультету, де познайомилися з унікальними препаратами з анатомії людини.
Діти мали можливість спілкувались з викладачами та студентами, задавали багато питань. Хочеться відмітити щирість, доброзичливість та прекрасну атмосферу, в якій проходило це спілкування.
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти
Дослідження з визначення кількості нітратів у овочах на базі біологічного факультету в рамках фестивалю STEM-освіти

Відкритий урок

Автор: babichoa от 16-03-2018, 11:30

15 березня студенти біологічного факультету 420 групи Чвартковська Вікторія та Лиса Інна демонстрували свої професійні компетенції у Миколаївському класичному ліцеї.

Відкритий урок


На уроках були присутні студенти - майбутні вчителі біології 320 групи.

Відкритий урок


Уроки були науково змістовні, методично структуровані, цікаві для учнів 10-х класів.

Відкритий урок


Ми вдячні вчителю біології ліцею Севастьяновій Світлані Іванівні та керівнику практики біологічного факультету доктору філософії в галузі освіти Тарасовій Світлані Михайлівні.

Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"

Автор: chemist2016 от 14-03-2018, 23:25
6 березня на біологічному факультеті було проведено урок-конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини" як інтегроване заняття з біології та хімії. Урок-конференцію проводили студенти 320 групи: Кліментьєв Р.В., Олексюк Т.М., Шоколова Д.І., Стефанська А.В., Петух Ю.М., Федорів А.С. та учні 7-9 класів Миколаївської ЗОШ №25 з вчителем хімії Власик Людмилою Іванівною.
Метою конференції було:
• Навчитися правильно застосовувати знання про хімічний склад для оцінювання харчових продуктів.
• Систематизувати знання про значення раціонального харчування для здоров`я людини.
• Навчитися орієнтуватися у виборі продуктів для здорового раціонального харчування.
Всі учасники показали свої грунтовні знанняз хімії та біології. Керівниками заходу є доктор філософії в галузі освіти Тарасова Світлана Михайлівна та голова студенського самоврядування біологічного факультету Кліментьєв Ростислав Володимирович.
Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"
Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"
Конференцію за темою " Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров`я людини"

Свято 8 березня

Автор: chemist2016 от 9-03-2018, 20:46
Міжнародний жіночий день 8 березня – свято весни, любові та краси, свято, яке відзначають жінки у всьому світі, свято, яке не обійшло уваги і жінок біологічного факультету. Так, 7 березня для прекрасної половини факультету був проведений феєричний святковий концерт, у якому взяли участь таланти художньої самодіяльності факультету. Святкову атмосферу у залі підтримували щирі вітання та побажання добробуту й злагоди, краси та кохання, невичерпної творчої енергії та нових професійних досягнень від чоловіків факультету.
Програма святкового концерту була динамічною та вишуканою, адже присвячувалась жінці, яка, як і весна, зігріває душі, благословляє світ на добро, осяює його своєю красою і ніжністю, запалює в серцях кохання та сповнює життя дивовижною гармонією.
Своїми чудовими виступами, своєю майстерністю й емоційністю виконання, студентам біологічного факультету вдалося зачарувати усіх, тому, затамувавши подих, глядачі насолоджувалися чудовими номерами, щедро нагороджуючи кожного з артистів оплесками.
Тож, дорогі жінки, нехай втілюються у життя ваші найзаповітніші мрії, нехай поруч з вами завжди будуть лише гідні люди, щоб кожен прийдешній день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм!
Свято 8 березня
Свято 8 березня
Свято 8 березня
Свято 8 березня
Свято 8 березня

Поздоровлення з 8 березня

Автор: chemist2016 от 8-03-2018, 14:15
Шановні жінки!

Сердечно вітаємо Вас із найпрекраснішим святом весни - Міжнародним жіночим днем 8 березня. Від усієї душі бажаємо Вам жіночого щастя, любові і добра! Бажаємо, щоб кожний день Ви зустрічали лише з посмішкою та передчуттям радості.
Бажаєм щастя і тепла,
Весни, усмішок, сонця,
Щоб доля світла увійшла
До кожного віконця.
Хай навкруги цвіте бузок,
Та небо буде ясним;
І щоб життя було в жінок
Щасливим і прекрасним.

Поздоровлення з 8 березня

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

Автор: babichoa от 6-03-2018, 15:15

6.03.18 на біологічному факультеті відбувся урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини». В цьому заході прийняли участь викладачі та магістри кафедри біології і кафедри хімії та біохімії, студенти 320 гр. біологічного факультету, учні та вчителі ЗНЗ №25.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»  

  


Організатор заходу, доцент кафедри біології, кандидат біологічних наук Тарасова С.М. наголосила, що метою даної співпраці є надбання навичок проведення інтегрованих уроків з біології, хімії та основ здоров’я.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини» 


Вчитель хімії ЗНЗ №25 Власик Людмила Іванівна підкреслила, що інтегроване заняття студентів, викладачів та учнів є одним з актуальних напрямків сучасної освіти (STEM –освіта).
Студент 320 групи Кліментьєв Ростислав – переможець конкурсу «Я – найкращий вчитель» - розпочав урок-конференцію.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини» 


Йому допомагали студенти групи 320 та учні 9 класу школи, розкриваючи поетапно основну інформацію про біологічні властивості, хімічну будову та вплив на здоров’я людини основних біологічних молекул – білків, вуглеводів, ліпідів, неорганічних біогенних елементів.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 


Старший викладач кафедри хімії та біохімії Цвях Ольга Олександрівна продемонструвала якісні реакції білків, вуглеводів та ліпідів.

Урок-конференція на тему: «Хімічний склад харчових продуктів для збереження здоров’я людини»

 


Урок-конференція пройшов на високому навчально-методичному рівні, виявив зацікавленість всіх учасників та побажання продовжувати подібну співпрацю.